EHDOKKAAT


Tervetuloa tutustumaan Siilinjärven Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaisiin 2021.  

Varsinainen vaalipäivä on 13.6.2021, muista äänestää!
9.3.2021 toimitetulla ehdokaslistallamme on 19 nimeä. 

HUOM! Sivu skaalautuu eri laitteilla, eri tavalla. Mikäli olet sivulla mobiililaitteella, tiedot näkyvät isompana kun käännät laitteesi vaakasuoraan.


HEIKKI HAKKARAINEN

62v

Toimitusjohtaja

Uuden tutkimuksen mukaan Siilinjärvi kuuluu ”menestyvien kaupunkialueiden” ryhmään. Pidetään se sellaisena.

Velaksi elämisen tulee kuitenkin loppua. Kunnan menoja tulee kohdentaa tarkemmin. Mutta ennen kaikkea verotuloja tulee voida lisätä, houkuttelemalla kuntaan yrityksiä ja uusia asukkaita.

Kaavoitusta on kohdennettava alueille, joissa on kasvupotentiaalia. Tehdään Vuorela / Toivala – alueesta vaihtoehto Saaristokaupungille. Edellytykset ovat hienot.

MARKO HALONEN

50v

Ravintolaesimies, yrittäjä

Instagram: @punaistamakeaa

Facebook: @marko.halonen.5

Asuminen ja siihen liittyvät palvelut on turvattava kaikille.

Arvot: Rehellisyys, suvaitsevaisuus, aitous ja oikeudenmukaisuus

HENNA HILTUNEN (sit.)

37v

Ravintola-alan yrittäjä

Instagram: @hennahiltunen2021

Facebook: @HennaHiltunen2021

Haluan tehdä työtä Siilinjärven kehittämiseksi ja olla mahdollistamassa kuntaa, jossa jokaisen on hyvä asua. Tulevaisuudessa tarvitsemme päättäjiltä kykyä katsoa pitkälle ja halua ratkaista myös vaikeita asioita. Haluan tehdä oikeudenmukaisia ratkaisuja ja kuunnella siilinjärveläisten tarpeita. Elinvoimainen Siilinjärvi on kaikkien etu! Haaste on vastaanotettu, olen valmis! 

JARKKO JETSONEN

40v

Sijoitusjohtaja

MARKKU JÄNTTI

45v

Hoitaja, sovellusasiantuntija ja yrittäjä

Facebook: @markkujanttikuntavaaliehdokas2021

Kodin, koulutuksen ja kulttuurin puolesta. Aina ei ole pakko keksiä jotain uutta ja mullistavaa alusta saakka. Kannattaa pohtia jo käytössä olevia menetelmiä, olisiko niissä pohjaa uudelle.

JARKKO KAITOKARI

50v

Kiinteistövälittäjä

Osallistumalla voi vaikuttaa.

Päätöksiä yli puoluerajojen.

RIITTA KERKOLA

67v

Agronomi, eläkkeellä

Sähköposti: kerkola@dnainternet.net

Koko kunta-alueen asuttuna pitäminen on tärkeää. Maaseudulle muuttamista tulisi tukea kehittämällä palveluita entistä paremmin haja-asutusalueille. Kattavan kouluverkon säilyttäminen on yksi tehokkaimmista vetovoimatekijöistä.

KARITA LEHIKOINEN

32v

Insinööri, tuotantokoordinaattori ja omaishoitaja

Instagram: @karitakunnassa


Minulle on tärkeää kuntalaisten hyvinvointi ja sujuva arki. Työelämään ja yrittäjyyteen tulee kaikin tavoin kannustaa ja tukea; näin saamme työpaikkoja sekä verotuloja, jotka mahdollistavat laadukkaiden peruspalveluiden tuottamisen ja elinvoiman.

TIMO MYKKÄNEN

39v

Varhaiskasvatuksen opettaja/ kasvatustieteen maisteri

Kasvatus- ja yhteiskunnallisten aineiden lehtori

Sähköposti: tikamykk@gmail.com

Pidän tärkeänä, että Siilinjärvellä panostetaan laadukkaaseen varhaiskasvatukseen, perusopetukseen ja lukiokoulutukseen. Siilinjärvellä tulee olla kaikille kuntalaisille soveltuvat kunnolliset ja monipuoliset harrastus-mahdollisuudet, jotka vastaavat tämän päivän tarpeita. Edellä mainittujen asioiden mahdollistamiseksi meidän pitää tukea yrittäjyyttä ja tehdä Siilinjärvestä entistä houkuttelevampi asuinpaikka.

ESKO NENONEN

72v

Yrittäjä

KARI OJALA

63v

LL, psykiatrian ja oikeuspsykiatrian erikoislääkäri

Johtava lääkäri

Tärkein kysymykseni vaalien alla on: mitä sinä haluat ja mitä me yhdessä voimme tehdä Siilinjärven hyväksi. Minusta oleellisinta on vahvistaa yhteisöllisyyttä ja rakentaa Siilinjärvestä elinvoimaisten yhteisöjen kunta. Valtuutetun tärkein tehtävä on luoda olosuhteet, jossa lähiyhteisöt voivat toimia. Olen ollut valtuutettuna kolme vaalikautta. Merkittävin luottamustehtäväni on sairaanhoitopiirin valtuuston puheenjohtajuus kahden vaalikauden ajan.

MERJA OKSMAN

64v

Päiväkodinjohtaja, eläkkeellä 

Facebook: @merjaoksman1 ja @asioillaontapanajarjestya

Siilinjärvi tarvitsee
VETOVOIMAA ja PITOVOIMAA ja me kuntalaiset tarvitsemme yhteisöllistä TORIA.
Näidenkin asioiden puolesta


www.merjaoksman.fi

LASSIPEKKA PARVIAINEN

48v

Kiinteistövälittäjä

JUKKA PUURUNEN

54v

Yrittäjä, sisäilma- ja homekoira asiantuntija

Facebook: @kokoomusjukka

https://jukkapuurunen.fi/ 

Sydän oikealla ja järki päässä. Olen ollut koko yrittäjätaipaleeni ajan ajamassa yhteisiä asioita. Viimeksi Siilinjärven yrittäjien hallituksessa, sekä Savon yrittäjissä yhteiskuntavaliokunnassa. Nuorempi polvi muistaa minut Toivalan Urheilijat valmennustehtävistä -91 pojat ja -93 tyttöjoukkueesta. Tällä hetkellä selvittelen työkseni ihmisten sisäilmaongelmia. ”Vierivä kivi ei sammaloidu joten nyt on aika vaihtaa kivet kunnanvaltuustoon.”

JOHANNA ROININEN

36v

Kauppatieteiden maisteri, asiakkuusvastaava

Kolmen koululaisen äiti ja tukiperhevanhempi

Haluan pitää Siilinjärven houkuttelevana lapsiperheille ja yrityksille. Kunnan taloutta on suunniteltava pitkällä tähtäimellä, jotta kunta pysyy elinvoimaisena ja investointeja voidaan suunnitella kestävästi. Monipuoliset liikunta- ja muut harrastusmahdollisuudet lisäävät hyvinvointia.

TUOMO SNELLMAN

72v

Maanviljelijä, yrittäjä, eläkkeellä

Instagram: @tuomosnellman

Facebook: @tuomo.snellman

Olen naimisissa, 5 lapsen isä ja 9 lapsenlapsen ukki. Kunnallispolitiikassa olen ollut mukana 1973 vaaleista lähtien erilaisissa luottamustehtävissä kehittämässä kotikuntaani Siilinjärveä. Olen toiminut monissa lautakunnissa, valtuutettuna sekä kunnanhallituksessa. Siilinjärvi on mukavankokoinen kunta, jota on kehitetty tasapuolisesti. Nykyisen kouluverkon säilyttäminen ja yhteistyö Kuopion kanssa itsenäisenä kuntana ovat kehittymisen edellytyksiä.

SAMI SYRI

47v

Kartoittaja

Sähköposti: samisyri@hotmail.com

Minulle tärkeitä asioita päätöksenteossa on nuorten ja lasten hyvinvointi. Terapian piiriin pitää päästä ajoissa ja matalalla kynnyksellä. Koulukiusaaminen on loputtava. Lähivirkistysalueita on kehitettävä.

SAMI TALO

52v

Tuotevalmistaja

TOMI TOIVANEN

67v

Perhekotiyrittäjä

Listaamme päivitetään aina 4.5.2021 saakka: Vielä ehdit mukaan, ota yhteyttä puheenjohtajaan tai vaalipäällikköömme. Yhteystiedot löytyvät TÄÄLTÄ.